Käytännön ohjeita

1. YLEISTÄ

Suomen ruotsalainen kansanpuolue kokoontuu puoluekokoukseen lauantaina 10. kesäkuuta – sunnuntai 11. kesäkuuta.

Puoluekokous avataan lauantaina 10. kesäkuuta klo 9.30.

Puoluekokousedustajilla on mahdollisuus osallistua etänä. Kokouksen aikana voi esiintyä ylimääräisiä teknisiä taukoja, jotta pystymme varmistamaan kaikkien yhtäläiset mahdollisuudet osallistua kokoukseen.

Puoluekokouspaikkana toimii Tampere-talo, Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere.

Tampereen kaupunki järjestää perjantaina 9.6 , klo. 19-20.30 vastaanoton Tuulensuun Palatsissa, Hämeenkatu 30, 33200 Tampere. Bussikuljetus Tampere-talolta (ks. kohta 13)

Lauantain illallinen järjestetään Tampere-talolla, Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere.

Sunnuntain hartaus järjestetään Vanhassa Kirkossa, Keskustori, 33100 Tampere, klo 9.00 Seppeleenlasku sankarihaudoilla toimitetaan Kalevankankaan hautausmaalla, Hautausmaankatu 5, 33100 Tampere. Bussikuljetus Tampere-talolta ja takaisin (ks. kohta 13)

KARTA

2. ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen puoluekokoukseen tulee tehdä jokaisen osallistujan toimesta heti puoluekokouspaikalle saavuttaessa tai etäosallistujien osalta heti kirjauduttaessa Zoomiin. Etäosallistujia pyydetään kirjautumaan Zoomiin viimeistään klo 9.15.
Ilmoittautuminen paikan päällä klo 8-9.

Puoluekokousedustajien valtakirjat lähetetään puoluetoimistolle etukäteen, joko ilmoittautumisen yhteydessä tai osoitteeseen partidagen@sfp.fi. Mahdollisissa epäselvissä tilanteissa tai edustajan vaihdoissa valtakirjan tarkistus voidaan suorittaa myös paikan päällä ilmoittautumisen yhteydessä.

Edustajan vaihtoja voidaan tehdä ennen puoluekokousta, mutta myös paikan päällä. Ilmoitus edustajan vaihdosta tulee tehdä mahdollisimman pian osoitteeseen partidagen@sfp.fi tai puoluekokoustoimistoon. Korvaavan edustajan valtakirja on esitettävä.

Mahdolliset epäselvyydet maksuista selvitetään ilmoittautumisen yhteydessä paikan päällä. Mikäli on mahdollisuus, että maksu ei ole saapunut perille, on kuitti esitettävä. Mahdolliset huomautukset koskien maksuja on tehtävä viimeistään kolme kuukautta puoluekokouksen päättymisen jälkeen.

3. ETÄOSALLISTUMINEN

Etäosallistuminen tapahtuu samoilla ehdoilla kuin osallistuminen puoluekokouspaikalla koskien esimerkiksi puheenvuoroja, äänestyksiä ja vaaleja.

Etänä osallistuvat kokousedustajat ja puheoikeutetut osallistujat osallistuvat puoluekokouseen Zoomin kautta. Kaikkien edustajien tunnistamiseksi on tärkeää, että edustajan käyttäjänimi Zoomissa on muodossa ”Edustajanumero Etunimi Sukunimi”.

Osallistumislinkki ja ohjeet lähetetään edustajille ja puheoikeutetuille osallistujille sähköpostitse viikolla ennen puoluekokousta.

Puoluekokousedustajat huolehtivat itse toimivasta verkkoyhteydestä.

Etäosallistujia pyydetään kirjautumaan Zoomiin viimeistään klo 9.15 lauantaina sekä klo 10.15 sunnuntaina.

4. PUOLUEKOKOUSSIVUSTO

Puoluekokoussivustolla https://partidagen.sfp.fi löydät kaiken puoluekokousmateriaalin. Tehdäksesi muutosehdotuksia aloitteisiin sekä nähdäksesi edustajaluettelon sinun on kirjauduttava sivulle. Kirjautumisohjeet lähetetään kaikille edustajille viikolla ennen puoluekokousta.

5. PUOLUEKOKOUSTOIMISTO

Puoluekokouspaikalta löytyy puoluekokoustoimisto, joka vastaa osallistujien kysymyksiin puoluekokouksen aikana.

6. KOKOUSAINEISTO

Puoluekokousaineisto lähetetään niille kokousedustajille, jotka ilmoittautumisen yhteydessä ovat tilanneet aineiston paperiversiona. Kokousaineisto löytyy kokonaisuudessaan puoluekokoussivustolta https://partidagen.sfp.fi. Sivustoa päivitetään säännöllisesti, jotta ajankohtaiset tiedot aina ovat saatavilla.

7. EDUSTAJALUETTELO

Viimeisin edustajaluettelo löytyy puoluekokoussivustolta osoitteessa https://partidagen.sfp.fi/delegatforteckning/
Edustajaluettelon katsominen vaatii sisäänkirjautumisen.
Kirjautumistiedot lähetetään ilmoittautuneille osallistujille viikolla ennen puoluekokousta.

8. PUOLUEEN JA RUOTSALAISEN EDUSKUNTARYHMÄN TOIMINTAKERTOMUS

Puolueen toimintakertomus, joka hyväksyttiin puoluevaltuustossa toukokuussa 2023, on nähtävissä TÄÄLTÄ.
Myös Ruotsalaisen eduskuntaryhmän toimintakertomus on nähtävissä TÄÄLTÄ.

9. KOKOUSJÄRJESTYS JA SANASTO

Kokousainestoon sisältyy kokousjärjestys, jonka puoluekokous vahvistaa puoluekokouksen järjestäytymisen yhteydessä. Kokousjärjestyksessä säädetään esimerkiksi puheenvuoron pyytämisestä sekä aloitteiden käsittelystä puoluekokouksen aikana.
Kokousaineistosta löytyy myös sanasto, jossa käydään läpi puoluekokouksessa käytettäviä käsitteitä.

10. VALIOKUNTATYÖSKENTELY

Aloitteiden käsittely puoluekokouksen aikana tapahtuu valmisteluvaliokunnissa kokousaineistossa sekä puoluekokussivustolla löytyvän jaon mukaisesti.

Jokainen kokousedustaja valitsee itse minkä valiokunnan työskentelyyn haluaa osallistua. Kokousedustaja voi osallistua ainoastaan yhden valiokunnan työskentelyyn. Valiokuntien puheenjohtajat ja sihteerit laativat osallistujaluettelon työn alkaessa. Valiokunnan puheenjohtaja käy valiokuntayön käynnistyessä läpi valiokunnan työtavan.

Etäosallistujilla on mahdollisuus osallistua valiokuntatyöhön. Osallistumislinkki jokaiseen valiokuntaan löytyy puoluekokoussiviston “linkkipankista” (vaatii kirjautumisen).

11. “LINKKIPANKKI”

Puoluekokoussivustolta löytyy kirjautumisen jälkeen linkkipankki, josta löytyy kaikki tarvittavat Zoom-linkit, sekä salityöskentelyyn että valiokuntiin. Kirjautumistiedot lähetetään ilmoittautuneille osallistujille viikolla ennen puoluekokousta.

12. ÄÄNESTYS

Kaikki äänestykset puoluekokouksessa tapahtuvat sähköisesti Votechin kautta. Äänestykseen osallistuminen edellyttää, että kokousosallistujilla on käytössään puhelin, tabletti tai tietokone, jossa on toimiva verkkoyhteys. Kokouspaikalta löytyy langaton verkko.
Lisäohjeita äänestyskäytännöstä lähetettiin puoluekokousedustajille sähköpostitse viikkoa ennen puoluekokousta, ja löytyy myös TÄÄLTÄ.

13. KULJETUKSET

Puoluekokokousedustajat hoitavat itse matkansa puoluekokouspaikalle ja sieltä pois.

Perjantaina bussikuljetus kaupungin vastaanotolle:
Tampere-talo -> Tuulensuun palatsi
Klo 18.40 ja 18.50
Paluukuljetus Tampere-talolle
Klo 20.20 ja 20.30

Sunnuntaina bussikuljetus kirkkoon ja sankarihaudoille:
Lähtö klo 8.40 Tampere-talolta
Reitti: Tampere-talo -> Vanha Kirkko -> Kalevankankaan hautausmaa -> Tampere-talo

14. MAJOITUS

Osallistujat huolehtivat itse majoituksen varaamisesta sekä maksusta.

15. RUOKAILU

Tervetuliaiskahvit tarjotaan puoluekokouspaikalla lauantaina aamulla klo 8-9.15.
Huomaa, ettei muuta aamupalaa ole tarjolla puoluekokouspaikalla.

Lounaat lauantaina ja sunnuntaina tarjoillaan puoluekokouspaikalla.

Puoluekokousillallinen lauantaina illalla järjestetään Tampere-talolla, eli puoluekokouspaikalla. Osallistujat, jotka ilmoittautumisen yhteydessä ovat maksaneet myös illallisesta, saavat illalliskortin osallistujakuoressa. Illalliskortti tulee esittää illallisen yhteydessä.
Illallinen alkaa klo 19 yhteisellä maljalla. Illallishintaan sisältyy lasi kuohuviiniä ja kaksi lasia viiniä/olutta. Muita juomia voi ostaa paikan päällä.
Pukeutuminen on vapaa.

Puoluekokouspaikalla on myytävänä kahvia, sämpylöitä, makeisia, jäätelöä jne.

16. KIRKOSSAKÄYNTI JA SEPPELEENLASKU

Hartaus järjestetään sunnuntaina aamulla klo 9.00 Vanhassa Kirkossa, osoite Keskustori.
Hartauksen jälkeen toimitetaan seppeleenlasku sankarihaudoilla Kalevankankaan hautausmaalla.

Kirkolle sekä hautausmaalle järjestetään bussikuljetus (katso kohta 13).

17. SOSIAALINEN MEDIA

Puoluekokous tulee näkymään myös sosiaalisessa mediassa. Voitte käyttää aihetunnistetta #partidag julkaisunne yhdistämiseksi puoluekokoukseen.
RKP:n aihetunniste on #sfprkp.
Merkitse myös RKP julkaisuihisi käyttämällä @sfprkp.

18. VALOKUVAUS

Tulemme valokuvaamaan ja julkaisemaan kuvia puoluekokouksesta viestintäkanavissamme. Ilmoittautumisen yhteydessä osallistujilla on ollut mahdollisuus kieltäytyä esiintymästä julkaistavissa valokuvissa.
Jos tähän liittyen on kysyttävää, ota yhteyttä puolueen viestintätiimiin: kommunikation@sfp.fi

19. LIVELÄHETYS JA SIMULTAANITULKKAUS

Livelähetystä puoluekokouksesta voi seurata verkosta osoitteessa partidagen.sfp.fi. Kokousasiat simultaanitulkataan myös suomeksi tällä sivustolla.

20. MEDIAYHTEYDET JA LEHDISTÖTIEDOTTEET

Asioissa, jotka toivotaan välitettävän medialle, voi olla yhteydessä lehdistösihteeri Anders Wikströmiin, anders.wikstrom@sfp.fi / 050 595 8928

21. TUKIHENKILÖT

Kaikissa puolueen tapahtumissa on nollatoleranssi kaikenlaista häirintää kohtaan, ja puolueen edustajien on kunnioitettava tätä. Kaikkiin suurempiin tapahtumiimme nimetään tukihenkilöt molemmista sukupuolista, jotta voimme etukäteen tarjota vahvemman suojan häirintää vastaan.

Tukihenkilöiden tehtävä on antaa neuvoja ja tukea henkilöille, jotka ovat kokeneet kiusaamista, syrjintää, häirintää tai muuta epätasa-arvoista käytöstä puolueen toiminnassa. Tukihenkilöillä on vaitiolovelvollisuus.

Ilmoittautumisen yhteydessä kaikki osallistujat ovat hyväksyneet RKP:n eettiset säännöt.

Puoluekokouksen tukihenkilöt ovat Annica Tallqvist (annica.tallqvist@sfp.fi / 040 556 1767) ja Anders Wikström (anders.wikstrom@sfp.fi / 050 595 8928).
Tukihenkilöihin voi olla yhteydessä myös puoluekokouksen jälkeen.

22. PUOLUEKOKOUSTIEDOTUS WHATSAPPIN VÄLITYKSELLÄ

Voit tilata puoluekokoustiedotusta WhatsAppin kautta. Tällä tavalla saat käytännön tietoja ja muuta hyödyllistä tietoa reaaliajassa puhelimeesi WhatsAppin välityksellä.

HUOM! Vaikka olet edellisissä puoluekokouksissa tilannut puoluekokoustiedotuksen, tulee sinun tehdä se nyt uudestaan.

Tilaamalla WhatsApp-tiedotuksen hyväksyt, että RKP tallentaa puhelinnumerosi ja nimesi WhatsAppissa.

Tee näin tilataksesi käytännön tiedot puoluekokouksen aikana WhatsAppiin:
1) Tallenna RKP:n numero (040 530 0549) kännykkääsi nimellä RKP.
2) Lähetä WhatsAppin kautta meille viesti, johon kirjoitat esimerkiksi ”Hei! Haluan tilata puoluekokoustiedotuksen. T. Carl Carlsson”.
3) Saat tiedotuksemme erillisessä chat-ryhmässä. Jos vastaat chattiin, viestisi ei lähde kaikille, jotka tilaavat samaa listaa, vaan ainoastaan ylläpitäjä saa viestit.

23. PYSÄKÖINTI

Tampere-talo tarjoaa maksullista psyäköintiä pysäköintihallissa, sisäänajo Åkerlundinkadun kautta.
Joitakin maksullisia parkkipaikkoja löytyy myös Tampere-talon takapihalta.
Pysäköinti maksetaan Moovy-sovelluksella (ilmaiseksi ladattavissa älypuhelimeen) tai maksukortilla maksuasemalle.
Lisätietoa hinnoista sekä kartta löytyy TÄÄLTÄ.

24. LISÄTIETOJA
Tietoja puoluekokousjärjestelyistä antaa puoluetoimisto, Maria Grundström, 040 734 8677, maria.grundstrom@sfp.fi.