Käytännön ohjeita

1. YLEISTÄ

Suomen ruotsalainen kansanpuolue kokoontuu puoluekokoukseen lauantaina 29. toukokuuta – sunnuntaina 30. toukokuuta 2021.
Puoluekokous avataan lauantaina 29. toukokuuta klo 9.30.
Koronapandemiasta johtuen puoluekokous järjestetään virtuaalisesti.

2. OSALLISTUMINEN

Puoluekokousedustajat ja puheoikeutetut osallistujat osallistuvat Zoomin kautta.
Jotta kaikki edustajat voidan tunnistaa on tärkeää että edustajan käyttäjänimi Zoomissa on muodossa ”Edustajanumero Etunimi Sukunimi”.

Muut osallistujat voivat seurata lähetystä reaaliajassa puolueen kotisivuilta.

Osallistumislinkki ja ohjeet lähetetään edustajille ja puheoikeutetuille osallistujille sähköpostitse viikolla ennen puoluekokousta.

Kokouksen aikana voi esiintyä ylimääräisiä teknisiä taukoja jotta voimme varmistaa, että kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet osallistua koko kokouksen ajan.

Suosittelemme, että sinulla on 1,5 megatavun internetnopeus. Jos suunnittelet käyttäväsi Zoomia kotona voit testata internetnopeutesi osoitteessa http://www.speedtest.net/ . Mitä vakaampi verkko sen paremmat mahdollisuudet sinulla on osallistua kokoukseen.

Puoluekokousedustajat huolehtivat itse toimivasta verkkoyhteydestä.

3. PUHEENVUOROPYYNNÖT

Puheenvuoropyyntö tapahtuu yleensä Zoomin ”raise hand”-toiminnolla.

Puheenvuoropyyntö poliittiseen keskusteluun tulee tehdä viimeistään klo 12 lauantaina. Puheenvuoropyyntö poliittiseen keskusteluun tapahtuu sähköpostilla osoitteeseen partidagen@sfp.fi. Edustajien tulee pyynnössä ilmoittaa nimi, edustajanumero ja puheenvuoron aihe.

Repliikkipuheenvuoro pyydetään kirjoittamalla ”replik” Zoomin chatissa Presidiet-profiilille. Chat-toimintoa voi kokouksessa käyttää ainoastaan viestien lähettämiseen järjestäjille.

4. ÄÄNESTYS

Kaikki äänestykset puoluekokouksessa tapahtuvat elektronisesti Zoomin kautta.

Lisäohjeita lähetetään viikkoa ennen puoluekokousta sähköpostitse. Niin sanotussa testikokouksessa joka järjestetään 28. toukokuuta voit myös osallistua koeäänestyksiin.

5. TESTIKOKOUS

Perjantaina 28. toukokuuta klo 17 sinulla on mahdollisuus kokeilla, että yhteytesi puoluekokoukseen toimii niin sanotun testikokouksen kautta. Kokouksessa toimitetaan myös testiäänestyksiä.

Kirjaudu testikokoukseen samalla Zoom-linkillä joka on lähetetty sinulle puoluekokousta varten.

6. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN PUOLUEKOKOUKSEEN

Ilmoittautuminen läsnäolevaksi virtuaaliseen puoluekokoukseen tapahtuu niin, että puoluekokousedustaja tai puheoikeutettu osallistuja kirjautuu Zoom-linkin kautta.

Sisäänkirjautumisen jälkeen sinut päästetään niin kutsuttuun odotushuoneeseen Zoomissa. Sieltä järjestäjät päästävät ihmisiä yksitellen kokoushuoneeseen.

Heti kun tulet kokoushuoneeseen sinun on tarkistettava, että nimesi on oikeassa muodossa, ”Edustajanumero Etunimi Sukunimi”, jotta järjestäjät pystyvät tunnistamaan sinut.

Lisäohjeita nimen muuttamiseksi lähetetään viikolla ennen puoluekokousta, samalla kun saat Zoom-linkin.

Suuresta osallistujamäärästä johtuen kestää jonkin aikaa ennen kuin kaikki ovat kokoushuoneessa ja tunnistettuja, joten suosittelemme että kirjaudut sisään hyvissä ajoin ennen kuin puoluekokous alkaa.
Kokoushuone avataan klo 8:45. Osallistujia pyydetään kirjautumaan viimeistään klo 9:15.
Puoluekokous alkaa klo 9:30.

Varsinaisen edustajan varajäsen tulee niin pian kuin mahdollista ilmoittautua puoluetoimistolle (May Myrberg, may.myrberg@sfp.fi tai puh 045-6579691).
Vielä puoluekokouksen aikana on mahdollista tehdä henkilövaihdoksia.

Valtakirjat lähetetään puoluetoimistolle etukäteen. Mahdollisten täydennysten ja epäselvien tapauksien yhteydessä ole yhteydessä puoluetoimistoon (May Myrberg, may.myrberg@sfp.fi tai puh 045-6579691).

7. PUOLUEKOKOUSSIVUSTO

Puoluekokoussivustolla https://partidagen.sfp.fi löydät kaiken materiaalin puoluekokousta varten. Tehdäksesi muutosehdotuksia aloitteisiin sekä nähdäksesi edustajaluettelon sinun on kirjauduttava sivulle. Kirjautumisohjeet lähetetään kaikille edustajille viikolla ennen puoluekokousta.

8. AINEISTO

Puoluekokousaineisto lähetetään niille edustajille, jotka ilmoittautumisen yhteydessä ovat tilanneet aineiston paperiversiona. Kokousaineiston voi ladata sivulta https://partidagen.sfp.fi/. Sivustoa päivitetään koko ajan jotta ajankohtaiset tiedot aina ovat saatavilla.

9. EDUSTAJALUETTELO

Viimeisin edustajaluettelo löytyy sivulta https://partidagen.sfp.fi/delegatforteckning/ kirjautumisen takana.
Kirjautumistiedot lähetetään ilmoittautuneille osallistujille viikolla ennen puoluekokousta.

10. SOSIAALINEN MEDIA

Puoluekokous tulee näkymään myös sosiaalisessa mediassa. Voitte käyttää aihetunnistetta #partidag postauksenne yhdistämiseksi puoluekokoukseen. RKP:n aihetunniste on #sfprkp.

Merkitse myös RKP postauksiisi käyttämällä @sfprkp

11. RUOTSALAISEN EDUSKUNTARYHMÄN TOIMINTAKERTOMUS

Eduskuntaryhmän toimintakertomus on nähtävissä osoitteessa https://partidagen.sfp.fi/

12. HÄIRINTÄYHDYSHENKILÖT

Kaikissa puolueen tapahtumissa on nollatoleranssi kaikenlaista häirintää kohtaan ja tämän puolueen edustajien tulee kunnioittaa. Kaikkiin suurempiin tapahtumiin nimetään häirintäyhdyshenkilöt jotka edustavat molempia sukupuolia jotta voimme etukäteen tarjota vahvemman suojaan häirintää kohtaan.

Häirintäyhdyshenkilöiden tehtävä on antaa neuvoja ja tukea henkilöille jotka ovat kokeneet häirintää, kiusaamista, syrjintää tai muuta epätasa-arvoista käytöstä puolueen toiminnassa. Häirintäyhdyshenkilöillä on vaitiolovelvollisuus.

Puoluekokouksen häirintäyhdyshenkilöt ovat Pia Gästrin (pia.gastrin@sfp.fi 040-5086943) ja Anders Wikström (anders.wikstrom@sfp.fi 050-5958928).

13. LISÄTIETOJA

Tietoja puoluekokousjärjestelyistä antaa puoluetoimisto, Maria Grundström, 040-73 48 677, maria.grundstrom@sfp.fi